Искате да си изберете климатик? Вижте какво трябва да знаете преди това!

За да направите правилния избор, преди това трябва сте обмислили добре за какво ще го използвате? За охлаждане или отопление, или за двете?

Най често се търсят  евтиният вариант, но пък има и хора, които се убедиха, че е добре да се заложи на качествената марка. Това дава повече сигурност в избора.

Хубаво е да се знае, че климатичните системи се делят на „Сплит“ и „Мултисплит“ системи.

Единичните сплитове са комбинация от едно вътрешно и едно външно тяло, до като комбинацията от няколко вътрешни тела и едно външно са „Мултисплитовите“ системи, които позволяват охлаждане или отопление на няколко помещения едновременно.

През последните години фреон R 22 се забрани за използване в Европейския съюз. Забраниха се също така и конвенционалните климатици и изискването е те да са само инверторни. Марката Gorenje спазва тези изисквания и всички климатици използват фреон R 410.

Важно нещо за опазването на околната среда е енергийната ефективност и годишният коефициент на разходите. Той се обозначава с SEER за охлаждане и SCOP за отопление. По високите стойности са по-добрия избор, а не само класа на климатика / А++++/

Eco Invertor модела на Gorenje се класифицира като инверторна термопомпа. Благодарение на многобройните си усъвършенствани функции, Eco инверторният климатик Gorenje е изключително ефективен. За потребителя това означава 40% по-нисък разход на енергия в сравнение с класическите климатици.

Освен с класическите предимства на инверторната технология на климатиците Gorenje, моделите климатици Eco Inverter + имат доплълнителни екстри. Наред с класическото дистанционно управление, климатика на Eco Inverter+ Gorenje може да се задейства и чрез мобилен телефон чрез специално пригоден USB порт монтиран в климатика. Климатика може лесно да се управлява с кабелен контролен блок. Тогава нямате нужда от дистанционно управление, което е голямо предимство при отдаване под наем на къща за почивка, апартамент или ваканционен дом. Няма нужда да се притеснявате, че дистанционното управление ще се загуби или повреди. Можете да го съхранявате във Вашия дом.

Най високият клас климатици Gorenje са моделите Super I-Inverter. Климатика ECO SUPER I-INVERTER GORENJE е устройство, което се отличава с модерен дизайн, перфектно пригоден за Вашия начин на живот. Меките, заоблени линии се допълват от елегантен дисплей, което прави климатика визуално атрактивен. Външното тяло на климатика има вграден нагревател, който предотвратява образуването на конденз върху корпуса, предотвратявайки замръзването на  кондензната вана и подобрява цялостната работа на уреда. Нагревателя прави климатика ефективен и при трудни условия и винаги осигурява невероятни нива на използване(SCOP).

Накратко климатиците Gorenje са достатъчно тихи, ефективни, достатъчно мощни и при добър избор се справят при всякакви външни условия!