Стенните газови котли Bosch са лесно, бързо и изгодно решение за отопление на  апартаменти и къщи.

Популярносттта на природният газ в България продължава да расте. Причините лесно могат да се прозрат – съвременните газови котли са произведени по последни европейски стандарти и в тях са монтирани всички възможни системи за сигурност. Освен това при изгарянето на природен газ се отделят значително по малко количество вредни газове в сравнение с всички останали горива. За инсталирането на газов котел не е необходимо да предвиждате място за стопанство – било то пелетно, нафтово или за твърдо гориво (дърва/въглища), не ви трябва да мислите предварително за зареждане на  горивото през летните месеци. Достатъчно е да имате изградена газопреносна мража.

По последни директиви на Европейски Съюз, на потребителите се препоръчва използването на КОНДЕНЗНИ ГАЗОВИ КОТЛИ.

Bosch е единт от най-големите производители на стенни кондензни газови котли в Европа. От висококачествените надеждни кондензни котли WB6 на Bosch с топлообменник са продадени над 3 милиона броя, а от WB5 – над 1 милион.

Марката Junkers е собственост на Bosch от 1932 г. Тя е един от най-големите и старите доставчици на термотехника в Европа, а от 2010 г. Bosch продава тези продукти със собствения си бранд.

Принципа на работа на кондензните газови котли е следната:

Кондензните газови уреди използват топлината съдържаща се в димните газове при изгарянето на природният газ. Т.е. при изгарянето на газа водната пара, съдържаща се в отработените газове кондензира с определена температура. В кондензните котли е инсталиран допълнителен топлообменник, през който температурата на конденза се предава на температурата на водата в отоплителната инсталация. По този начин изгарянето на природният газ е значително по-ефективно (приблизително с 11%).

Последните години Bosch, следвайки мисията си за по-висока ефективност и по малко вредни емисии на уредите си, сви гамата от предлагани конвенционални котли и разшири предлагането на кондензни газови котли.

Стилният дизайн, който може да покрие дори и най-високите интериорни изисквания, в съчетание с висока енергийна ефективност, правят газовите котли Bosch незаменими в отоплението на дома ви.