+359 886 046 079 a.lovchinov@eec-bg.com

Повишението на цените на електроенергията и през тази година, прави котлите на твърдо гориво доста атрактивни! Преимуществото им се състои във все още ниските цени на дърва и въглища.

Котлите на Бош от серията Solid се отличават с качествена изработка и дълъг живот на работа. От горепосочената серия се предлагат три различни модела: произведеният от стомана Solid 2000B за дърва и въглища, от чугун Solid 3000H за въглища, кокс и дърва и отново от стомана Solid 5000W за сухи дърва за пиролизно горене.

Чрез стоманените котли Sоlid 2000 постигате ефективно отопление на дърва или въглища, във фамилни къщи. Изработката им е класическа, конструкцията е достатъчно ефективна за да не е променяна години наред. Има компактни размери, добър външен вид и дълъг експлоатационен период.

 

Котела Bosch Solid 3000H е чугунен секционен котел, отличаващ се с изключителното качество на чугунената отливка.Той е едно от най добрите решения за клиенти с изисквания за  дълъг живот  и ефективността на отоплителната инсталация. В котела Solid 3000H може да изгаряте  въглища, дърва или битов кокс, като зареждате горивото лесно през вратите, разположени удобно в предната част на котела.

 

Новият котел Bosch Sоlid 6000 W е пиролизен котел, използващ за гориво сухи дърва и/или брикети. Пиролизата е начин на горене на горивото, при който горят газовете, отделени при тлеенето на дървата. По този начин изгарянето е почти пълно (в идеалният случай при сухи дърва на 2-3 години КПД може да достигне и 93%). Управлението, вградено в котела предлага възможности за следене на параметрите на горенето и лесно контролиране на процеса на горене. Контролера може да управлява и цялата отоплителна инсталация.

 

Всички котли на Bosch правят отоплението ефективно, работят икономично и предлагат много лесен начин на обслужване. Мощностите, с които са направени покриват изискванията за отопление на едно и многофамилни сгради. Качеството на отоплението и съотношението цена/качество, както и лесното обслужване правят котелите на твърдо гориво Bosch незаменими и отличаващи се в класа си.

Close Menu